Начинът на живот може в голяма степен да предопредели колко успешно имунната ни система ще се справя с атаките на болестотворните микроорганизми през есента. Оказва се, че няколко аспекта на ежедневието ни имат сериозно влияние върху имунната ни защита и ако не им обърнем подобаващо внимание, те се превръщат в основни причини за слаб имунитет. Особено през есента.

Екипът на програма Имунитет ще посочи 4-те фактора от начина ни на живот, които оказват най-силно негативно влияние върху имунитета. В заключени ще посочим серия природни имуностимулатори, чийто прием е добре да започне още в края на лятото за подсигуряване на силен имунитет през есента и зимата.

Слаб имунитет – 4 основни причини

1. Хронично недоспиване. Пълноценният сън е ключов фактор за поддържане на имунитета, особено в детска възраст. Редица клинични проучвания показват, че хроничното недоспиване е основна причина за слаб имунитет и често боледуване. Съществуват и данни, потвърждаващи, че недоспиването намалява ефективността на противогрипната ваксина.

2. Недостатъчна физическа активност. Двигателните дейности и особено разходките на открито са основни стожери на имунитета ни. Обездвижването, особено в условията на висока заболеваемост от инфекциозни състояния, значително отслабва имунитета и повишава риска от остри инфекции или обостряне на хроничните такива.

3. Непълноценно хранене. Нередовният прием на витамини, микроелементи и антиоксиданти с храната също е ключов фактор, водещ до слаб имунитет. Хубавото е, че наред с пика на инфекциозните заболявания, есента ни предоставя и идеална възможност за набавяне на всички основни нутриенти с помощта на сезонните плодове и зеленчуци.

4. Прекомерен стрес. Т.нар. хормон на стреса (кортизол), който се отделя в моменти на силно психическо напрежение, е основен имуносупресор, т.е. фактор, отслабващ имунитета. Хроничният стрес ни оказва най-силно влияние през есента, когато влошаването на времето естествено потиска позитивното ни настроение.
Приемът на природни имуностимулатори е универсално и доказано ефективно средства за компенсиране негативния ефект на всички посочени фактори върху имунната ни система.

Водещо природно решение срещу слаб имунитет във всяка възраст

Екипът на програма Имунитет предлага природните имуностимулатори от фамилия Имунобор като универсално средство за подсилване на имунитета във всяка възраст.

Продуктите Имунобор са разработени в серии за деца и възрастни и действат мощно за подсилване както на общия, така и на локалния имунитет в зоната на лигавицата на дихателната, чревната и пикочо-половата система.

Програма Имунитет предлага и възможност за онлайн консултация със специалист за максимално бърза и ефективна помощ за всеки пациент с нужда от подсилване на имунитета.

borola
Сподели.

Коментари

avatar