Американско проучване твърди, че деца без симптоми на Ковид-19 могат да разпространяват вируса в продължение на седмици след инфектиране. Повече за обезпокояващото разкритие научете в публикацията.

Асимптоматични деца несъзнателно разпространяват Ковид-19 със седмици

Лекари от Националната педиатрична болница във Вашингтон откриват, че деца с леки симптоми или без такива могат да предават коронавируса в продължение на седмици.

Новото откритие, публикувано на интернет страницата на медицинското списание JAMA Pediatrics, е дело на Роберта Л. ДеБази и Меган Делейни. Специалистите анализират данни от 91 деца от 22 болници в Южна Корея. Според проучването, при около 22% от малките пациенти Ковид-19 протича асимптомно, а при 20% инфекцията започва без симптоми, но в последствие се развиват такива. При 58% се наблюдава симптоматика още в самото начало. Проучването показва още съществени разлики в продължителността на асимптомното протичане на коронавирусната инфекция при деца. Според наблюденията, то може да продължи от три дни до три седмици. 1/5-та от безсимптомните пациенти и почти половината от тези със симптоматика все още разпространяват вируса три седмици след инфектиране.

Мащабно значение на обезпокояващото научно откритие

С присъственото стартиране на новата учебна година, проучването разпалва нови дебати относно ролята на децата и младежите в неволното разпространение на вируса. По-високата вирусна концентрация открита при заболелите деца, както и безсимптомното протичане на инфекцията, не прави автоматично децата „супер-разпространители”. Но трябва да се има предвид, че децата и младежите имат повече социални контакти от възрастните. И те, също като възрастните, са способни да пренебрегват социалната дистанция и правилата за хигиена по време на пандемията. Поради това е необходимо да се отбележи съществената роля на препоръчваните предпазни мерки като основен метод за ограничаване на разпространението на заразата.

Профилактика срещу Ковид-19 за деца и възрастни

Наред с предпазните мерки, силният имунитет е другото оръжие за противодействие на коронавируса. Въоръжете имунната си система още сега, като я подпомогнете с мощните имуномодулатори за деца и възрастни Имунобор. Компания „Борола” предлага грижливо разработена схема, включваща прием на природни продукти за укрепване на имунитета и предпазване от заразяване. Тя обхваща уязвимите възрастови групи – малки деца, ученици и възрастни. Насочена е към подсилване на протективните сили на организма, блокиране на инфектирането на локално ниво устна кухина и възстановяване на важни вещества в организма за борба с вирусите.

Мощна защита срещу вируси за деца и възрастни

За възрастни:

  • Имунобор Протект/Imunobor® Protect – на всеки 4 до 6 часа x 1 таблетка за смучене
  • Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho – 3×1 растителна капсула дневно
  • Гриполек/GripoLek® – 3×1 капсула дневно

Удачен е и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

  • Имунобор Протект/Imunobor® Protect – на всеки 4 до 6 часа x 1 таблетка за смучене
  • Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ капсули – 2×1 растителна капсула дневно
  • Гриполек/GripoLek® – 2×1 капсула дневно

За деца до 6-годишна възраст:

  • Имунобор Протект/Imunobor® Protect– на всеки 4 до 6 часа x 1 таблетка за смучене
  • Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup – по 1 чаена лъжичка (5 ml) дневно на гладно
borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x