Съществуват методи за подсилване на имунитета, които на пръв поглед могат да ви се сторят доста необичайни. Тези практики обаче, имат научно доказан ефект по отношение на подобряване на имунните функции. В текущата статия ще посочим именно тях!

Необичайни, но работещи методи за подсилване на имунитета

Включете гъби, чесън и подправки към менюто си

Добавянето на определени храни към хранителния режим е безотказен начин за поддържане на изрядно работеща имунна система. Билки като куркума, риган и червен пипер Кайен имат доказани лечебни свойства. Честото им използване като подправки в домашната кухня допринася за подсилване на съпротивителните сили на организма. Гъбите и чесънът са други две обичани от мнозина храни, които проявяват противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства. По данни на проучване от Университета във Флорида, ежедневната консумация на гъби Шийтаке спомага за засилване на имунитета за определен период от време.

Гледайте хорър филми

Несъмнено се сещате за страховитото усещане, което изпитвате при гледане на филми от жанра „хорър” – всички го познаваме добре! Оказва се, че именно то може да ни направи по-здрави. Учени взели проби от кръвта на хора, гледащи страшни филми. В нея открили значително повишени нива на бели имунни клетки – точно тези, които се борят с болестотворните микроорганизми!

Завършете къпането с кратък студен душ

Учени от Амстердам провеждат изследване измежду хора, взимащи студени душове всеки ден, за период от 30 дни. Резултатите отчитат 29% спад в честотата на боледуване. „Студът повишава нивата на белите имунни клетки в организма”, споделя Лаура Хоф, от Методът Уим Хоф – програма, промотираща ежедневното излагане на ниски температури. Контрастните душове също проявяват ползи за здравето. Смяната на топла със студена струя на водата подобрява лимфния дренаж. Както знаем, лимфната система е един от важните компоненти на имунната система. За да се възползвате от имуностимулиращите свойства на студената вода, завършете банята си с кратък студен душ – от 5 до 15 секунди.

Играйте с домашния любимец

Знаете ли, че игрите с домашния любимец могат да подобрят здравословното ви състояние? През 2013 г., Американската сърдечна асоциация публикува научно становище, което свързва притежанието на куче с по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания. Галенето на любимото животинче също проявява доказани засилващи имунитета свойства. Определено няма по-приятен начин за укрепване на здравето!

Заложете на сигурните методи за подсилване на имунитета

За да бъдете напълно убедени, че правите най-доброто за укрепване на имунната си система, просто заложете на сигурно! Започнете прием на мощни имуномодулатори от фамилия Имунобор! Изберете вашия продукт от широката гама комбинирани и моно- природни средства с разпознаваемата марка и се радвайте на силен имунитет през цялата година. Всички имуномодулатори съдържат висококачествени естествени съставки с доказана клинична ефективност. Подходящи са за профилактика и прием по време и след периода на боледуване. Имат висок профил на поносимост и пълна безопасност при продължителна употреба, на който могат да се доверят и деца, и възрастни.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x